Tror alla att Google är ofelbar?

Mitt bland alla virusmejl som kommit idag kom ett kul mejl från en snubbe med mycket fritid.

Mejlet handlade om att han sökt på ”ett ovanligt ord” på Google.com och Google hade returnerat en länk till vår sajt. Sidan som Google hänvisar till är en sökning i Frisim på det ”ovanliga ordet”, vilket inte returnerar något vettigt. Snubben tycker i alla fall att jag uppfunnit en ny sorts spam genom att Google indexerar våra sidor, rankar dem högt, och ger totalt irrelevanta sökresultat. Han tycker detta är fel av mig, och att jag skall fixa detta.

Okej, att Google är ett starkt varumärke och har folket på sin sida, det har jag förstått, men att det skulle gå så här lång trodde jag inte. För mig ser detta ut som ett problem hos Google, som inte förstått att ”det ovanliga ordet” inte förekommer i något ”rimligt” sammanhang på min webbsida. Men okej, jag kan väl förbjuda Google att indexera mina undersidor då, i alla fall fram tills dess att Google hittat på en bättre algoritm för att ranka webbsidor i sina sökresultat.

Det verkar finnas fler sajter som har detta ”problem”. Den 7:e augusti fanns ett inlägg på Gnuheter som handlar om samma sak, då i fallet att sajten Gnuheter lockar till sig Google-sökare som är intresserade av Linda Rosing, trots att Gnuheter knappt nämnt hennes namn. I början av augusti hade 13.8% av Gnuheters besökare från Google sökt på Linda Rosing för att komma till Gnuheter. Jag kan kontra med att 1.2% av de besökare Frisim får från Google under samma tidsperiod har sökt på Linda Rosing ;-)

Du som vet den gemensamma nämnaren för Gnuheter och Frisim och förklaringen till detta, kan skicka mig ett nytt kul mejl. ;-) Jag sitter naturligtvis med facit i handen!

Snubben förklarar i ett senare mejl att ”klagomålet” är skickat på skoj och skoj det var det :-)

redigering/ Oops, 0.58% har kommit till oss via en sökning på ”big brother linda” också.

Comments are closed.