Utveckling av backend till Frisim

Utveckling går lite långsamt av den nya versionen av Frisim. Dock inte så långsamt som det kan se ut på webbsidan. Just nu bygger vi en ”backend” för våra betalande prenumeranter. I denna ”backend” kan prenumeranten övervaka (studera t.ex. klickstatistik odyl.) och modifiera den sökning som sedan genomförs var 10:e minut och sedan exporteras i en datafil. Datafilen kan hämtas i ett gäng format, ”ren” XML, RSS och Javascript, dessutom med ett antal format på bl.a. datum.

Det som ännu inte är färdigt i denna ”backend” är exempel på hur man presenter dessa data på eget intranet/webbsida. Förhoppningen är att jag kan hitta några vältestade ”open source”-script för RSS som våra kunder sedan kan använda. Var hittar jag sådana script för ASP, PHP och JSP? Kanske får jag gräva lite i källkoden till PHPNuke och liknande verktyg.

labs.frisim.se finns dock den senaste versionen av sökmotorn. Denna version är t.ex. ”bättre” i den mening att du kan söka även på siffror och t.ex. produktnamn med siffrer. T.ex. fungerar en sökning på ”T610″ alldeles utmärkt, vilket det inte gör på www.frisim.se eftersom där indexeras inte tal överhuvudtaget och typiska ”produktnamn” kastas helt enkelt bort innan indexeringen görs.

Comments are closed.