Trafik på Frisim – version blå

Vi har nu provkört Frisim (version blå) på den nya servern under snart tre månader. Det har varit en del problem, de flesta relaterade till serverinstallationen. Störst problem har det varit med installation av Java-servlet-motorn och Apache 2, något jag inte installerat tidigare. När man kör på ”egen” server är det ju också ett antal saker till som man måste tänka på ;-)

Den publika delen (den på www.frisim.se) har under den senaste månaden körts från den nya servern. Vi börjar nu även använda vår ”backend” för att skapa anpassade feeds från den nya servern. Hittills har vi kört dessa från ett webbhotell.

Nu har i alla fall servern kört under några månader utan större problem, och jag har börjat lära mig vad som kan gå fel, och hur det brukar se ut när det blivit fel. Servern var lite trög i början då det verkade som om 128MB minne inte riktigt verkade räcka till för att köra både servlet-motorn och ett antal Java-applikationer samtidigt. Vi har nu installerat 256MB minne, och efter det svarar servlet-motorn mycket snabbare, troligen beroende på att den inte ”swappats ut” av Java-applikationerna (d.v.s. sökspindeln).

Att servern står i London verkar inte innebära några större problem. Kopplingen mot Telehouse, Docklands är hyffsat snabb och trafiken Stockholm-London verkar gå via Level 3s nät.

Just nu laddar vi ner (inkommande trafik!) c:a 25kb/s i snitt, dygnet runt:

Comments are closed.