Nyhetssökningsideer

Slashdot har en rubrik om en liten nyhetssajt som bara visar små bilder från nyhetsartiklar. Klickar man på bilden kommer man till artikeln. Rätt trevlig ide. Ännu trevligare är det att läsa alla kommentarer och länktips från Slashdot-läsare. Det visar sig finnas rätt många liknande sajter, vissa använder Google News för att identifiera nyheterna, som BigFrog, andra kopierar helt enkelt Google News: Textz.

Mera intressant är NewsQuake som placerar nyheter på en världskarta. Kul idé, kanske kan man göra på samma sätt med svenska nyheter på en sverigekarta!

Också intressant är Marketing Wonk:s nyhet om att MSN startar en konkurrent till Google News. En beta-version (som vanligt i nyhetssökbranchen?) finns på uk.newsbot.msn.com/. Den är, tycker jag, snyggare än Google:s, framförallt är bilderna något tydligare (och köps av Reuters?) men i övrigt är upplägget detsamma. Tyvärr finns ingen info om källor, eller hur nyheterna hittas och placeras på sidan.

Comments are closed.