En alfa-version av kommande blogsökmotorn

Ah, nu har jag knåpat ihop ett webbgränssnitt mot blog-databasen. Tyvärr har jag inte orkat flytta programmet som samlar in data, så jag kan fortfarande bara visa upp en version där databasen över indexerade bloggar är liten och konstant, vilket innebär att den alltså inte uppdaterar sig automatiskt med nya bloggar ännu. Antagligen finns också ett antal andra problem som jag inte har upptäckt ännu.

Men i alla fall, prova gärna! Den finns på (den tillfälliga) adressen:
http://www.frisim.se/frisim/servlet/BlogSearch.
En sökning på ordet Google, sorterad i tidsordning, görs med:
http://www.frisim.se/frisim/servlet/BlogSearch?searchString=google&s=1.

En sökning i MyMarkup.net på ord som börja med ”blog” görs med: http://www.frisim.se/frisim/servlet/BlogSearch?searchString=blognamn%3Amymarkup+blog*&p=0&s=1

Funkar det? Jag är tacksam om du berättar vad du tycker =)

Just nu visas bara de 130 första teckning i själv bloggen. Vill du läsa hela bloggen så får du klicka på länken och läsa på blogg-sidan. Om inlägget är kostare än 130 tecken står istället ”Inlägget saknar beskrivning”. Det känns lite surt att ta och visa upp hela texten, speciellt för dem som har reklam på sin blog. Men de kanske inte har en RSS med allt innehåll med i? Jag funderar vidare på detta. Det är inget problem att ändra så att hela ”bloggen” (HTML-formaterad eller inte) syns direkt bland sökresultaten.

Comments are closed.