Frisim – trender eller Frisim – Zeigeist

Nu när Google, Yahoo och Lycos presenterar vilka de vanligaste sökorden under 2003 varit så kan ju inte vi vara sämre. Tyvärr har jag bara loggat sökningar från fjärde oktober 2003 och sökningarna är bara 26 300 till antalet, varav drygt 11 600 unika sökord. Det gör statistiken lite tunn, minst sagt. Dessutom vet jag att vissa sökningar är automatgenererade (bl.a. av Google) och andra från inlänkade sökningar från andra webbsidor. Jag har försökt sålla bort dessa manuellt i min statistik. Toplistan ser i alla fall ut så här:

1. Bonnier
2. Iran
3. Livsmedel
4. Bredband
5. Miljö
6. Ozzy
7. Lidingö
8. Google
9. SAAB
10. Anna Lindh

Update: Frisims statistik baserat på 26300 sökning kan nog inte jämföras med Google statistik som baseras på c:a 14 miljarder sökningar under dessa tre månader…

Comments are closed.