Lite mer nertid

Frisim har råkat ut för ytterliagre en serverkrash. Igår vid sjutiden gick processorfläkten (tydligen) sönder. Det verkar dock som om servern var uppe igen vid tvåtiden (på natten alltså, undrar vem som vill fixa CPU-fläktar så dags?) Som om inte det vore nog så kraschade den igen idag, nertiden blev c:a 20 minuter. Felet denna gång påstås vara att disken som jag skrev mot var full, varför det nu skulle krascha systemet. Man är ju tacksam att man inte sköter servern själv om det nu skall vara så här mycket problem med hårdvaran. I alla fall så får jag login till min avlastningsserver på onsdag – återstår naturligtvis att fixa till så att frisim.se överlämnar till den automatiskt, något som jag inte har en aning om hur jag skall lösa.

Precis innan det kraschade idag bytte jag ut koden för att göra sökningar i tidsordning. (Det ”orsakade” också kraschen då jag blev tvungen att skapa två versioner av indexet över alla nyhetsartiklar, c:a 120MB.) Tidigare har tidsordningen gjorts med en enkel sortering, nu görs den med indexering på datum av artiklarna redan då de läggs in i ”databasen”. Dessutom har jag snabbat upp metoden för att markera var i artikeln som sökorden förekommer. Tyvärr så hann jag inte riktigt klart innan servern kraschade…

Comments are closed.