Frisim är tillbaka igen – tillbaka från ruta ett

Nu är äntligen sökmotorn uppe igen. Det är uppenbarligen aldrig för sent att läsa sig att ha en backup som är någorlunda ny. Jag har fortfarande lite svårt att förstå hur servern som Frisim kör på kunde köra sönder båda diskarna i RAID:en, men säger de att det är så, ja då är det väl sant. Turligt nog hade jag den 17:e januari lekt lite med den backup-area på 3GB som vi har. Dock hade jag bara sparat undan användarkatalogerna, inte databasinnehåll eller serverkonfiguration. Vi har nu startat om med en ren RedHat 9 installation, och förmiddagen har ägnats åt att få apache, php, mysql, och tomcat att fungera. Nu har vi dessutum en liten virtuell server (User Mode Linux) som kör Debian 3 som skall, någon dag, sättas upp som ”fallover” server. Tyvärr hade vi ingen backup på de 100.000 artiklar som vi indexerat. Så nu är databasen ganska liten ett tagigen.

För övrigt börjar denna ”utvecklingswebblogg” urarta till en anslagstavla över när servern går ner. Det måste bli bättring på det…

Comments are closed.