RSS-feeds av Nyhetsrubriker.com:s rubriker

Vi inför möjligheten att hämta de nyhetsrubriker som vi har på Nyhetsrubriker.com i RSS-format. Feeden innehåller titel, länk och en ingress om c:a 130 tecken. Just ingressen är (möjligen!?) det som motiverar dig att använda data via Nyhetsrubriker.com, och inte direkt från de källor som har en egen RSS-feed. De flesta (endast DN undantaget) som har egna RSS-feeds saknar artikelingress. FPGroup:s feed saknar tyvärr ingress. Data kommer från den version av Frisim (vår sökmotor) som används på Nyhetsrubriker.com.

RSS-filerna hittas på:

Ladda helst inte filerna oftare än var 30:e minut. RSS-filen har en time-to-live-tagg (ttl) satt till 30 minuter. Jag tror inte att vi kommer att drabbas av några problem på grund av för mycket RSS-trafik, utan tror att dessa feeds inte belastar vårt webbhotell för hårt. (Nyhetsrubriker.com använder inte samma server som frisim.se, utan använder ett ”vanligt” webbhotell.)

Filerna är testade i Bloglines, men inte i andra nyhetsaggregatorer. Prova gärna och säg vad du tycker!

Comments are closed.