Nyhetssajter börjar aggregera nyheter

Att Microsoft visar upp sin NewsBot hos MSNBC är ju inte så konstigt eftersom det är en del av MSN/Microsoft. Det som är lite mer spännande är att MSNBC även producerar ”egna” nyheter som vilken nyhetssajt som helst. Nu väljer de alltså att inte bara visa sitt eget material utan ser också till att länka till andra nyhetssajter. Samma sak ser nu ut att hända hos Associated Press. (AP: serving thousands of daily newspaper, radio, television and online customers with coverage in all media and news in all formats.) AP har tänkt att ”to offer a search engine with more participating news organizations and more content than is currently available today, said Tom Curley, AP’s president and CEO”. Svenska nyhetssajter skulle kunna göra samma sak! Den drivande kraften för svenska nyheter borde bli TT. Dock är det mycket ovanligt idag att svenska nyhetssajter länkar till varandra, eller att det länkas till relaterade nyheter på andra sater. Det enda som pekar i denna riktning är Svd.se som faktiskt länkar sin sökruta till Eniro nyhetssök till vänster om alla sina nyheter. Sökningen är inte begränsad till att visa nyheter från SvD. Ändå snyggare hade varit om de presenterat några länkade sökresultat, t.ex. med hjälp av Eniro, till relaterade nyheter – men nyhetssökningen är i alla fall ett steg i rätt riktning.

Comments are closed.