Vi visar dina annonser som tack för hjälpen!

Jag har tänkt att prova att använda Google AdSense som ”betalningsmedel” för länkning till vår nyhetssida på vår frisim.se-sajt. (Syftet är naturligtvis, som alltid, att få fler besökare, men också att prova en kul idé.) Tanken är att du länkar till vår Nyhetssida som visa annonser från Google AdSense. När du länkar skickar du med din AdSense-kod (den är publik!) och annonserna som visas är från ditt AdSense-konto.

Google tycker att detta är ett schyst sätt att använda deras annonser, och på min specifika fråga om detta svarar de ”In regards to your question about placing other people’s AdSense ads on your site, AdSense publishers are allowed to place ads on any site where they have the permission of the site owner, as long as the site complies with AdSense policies.”

Jag har satt upp en hjälpsida där jag försöker förklara du det fungerar.

(En liknande teknik som denna används redan på vissa forum för något de oftast kallar ”revenue sharing”. Här gäller det dock länkning till en specifik webbsida, och du får hela intäkten!)

Comments are closed.