Lite Nyhetsrubriker.com-statistik

Vår gratisnyhetstjänst Nyhetsrubriker.com lever vidare. Vi startade sajten i början av juli 2000, den 7:e juli för att vara exakt. Nu, fyra och ett halvt år senare, lever den fortfarande! Grundideén, att erbjuda nyhetsrubriker via Javascript-feeds för att visa på andra hemsidor, har i princip inte utvecklats alls. Trots det finns fortfarande intresse att använda den. Något år efter starten hade vi c:a 500 aktiva användare, nu har vi c:a 800. Aktiva användare räknas som antalet olika webbsajter som har laddat en uppsättning rubriker från oss under en dag. Antalet nyregistreringar är c:a 2 om dagen.

Det som tillkommit på sajten sedan starten är att man kan välja att hämta nyhetsrubrikerna i RSS-format som komplemet till Javascript-feed:en. Denna del av sajten har vi i framtiden tänkt fasa över till frisim.se där vi just nu provar med att leverera nyhetslänkar som är sökordsgenererade i form av RSS-feeds.

Från de nyhetslänkar som visas på andras hemsidor skapar vi staistik på antalet nedladdningar av rubriker, vilket just nu är c:a 75.000 per dygn, och antalet klick som görs på nyhetslänkarna. Topplistan över de mest klickade rubrikerna från vår gratistjänst under de senaste 24 timmarna ser ut så här:

Polisen befarar: Kidnapparna kan vara falska 135 Expressen
Madeleine, 21: Man kokar inifrån 114 Expressen
Sju enkla sätt att stoppa klådan 90 Expressen
Medieavgift för dator med tv-mottagare 45 IDG.se
Kaspersky har fått rapporter om virusinfekterade bilar 44 IDG.se
Bonnier lanserar ip-tv 41 IDG.se
Hotell vill inte betala till romer 28 DN/inrikes
Victoria deltar i dag i Auschwitz 26 Expressen
Studios bilder från NAMM 2005 24 IDG.se
Sydkraft gräver ner kablar 21 DN/inrikes
Ny lag dubblar priset på inspelbara skivor 19 Ny Teknik
Tjörns fiskare hjälper thailändskt båtfolk 17 DN/inrikes
Smart men väntat drag från Telia Sonera 17 Ny Teknik
100 dagar sedan Linköpingsmorden 17 DN/inrikes
Polisen kommenterar inte Siba-larm 16 DN/inrikes

Comments are closed.