Frisims nyhetssöksresultat via Konfabulator

Många var vi som imponerades av Konfabulator till Mac när det dök upp för ett par år sedan. Sen två månader finns Konfabulator för Windows. Konfabulator låter dig köra Javascript-program utanför din webbläsare och skapa program som kan visas direkt på skrivbordet i Windows. Programmen som körs i Konfabultor kallas ”Widgets” och det finns en uppsjö av dem att ladda ner. Några av de mer användbara widgets:en är väder-rutan som visar temperatur och väderprognos (från theweather.com), en analog klocka, osv. Det finns också många widgets som är onödiga, men ”coola”. Det finns också ett antal widgets som hanterar XML-data och RSS-feeds. Just nu finns i alla fall 71 Widgets i kategorin feeds. Bland annat finns en Bloglines-alert, och en widget för Macfeber.se:s RSS-feed.

Inspirerad av dessa har jag skapat en Konfabulator-widget för att visa resultat från nyhetssökningar i Frisim nyhetssök. Via inställningar hos widget:en kan sökuttrycket bestämmas. Sökningen genomförs sedan med jämna intervall och resultaten visas direkt på skrivbordet. Bilden nedan visar hur det ser ut med en sökning som bara returnerar rubriker från DI.se i tidsordning.Konfabultor Widget:en blir nedladdningsbar härifrån den dag då vi lanserar sökbaserade RSS-feeds gratis. Vill du ”betatesta” så går det bra.

Comments are closed.