Tre tidningar köper in sig i Topix.net

Searchblog skirver idag om att Topix får in tre amerikanska tidningar som majoritetsägare. John Battelle spekulerar om att pengasumman troligen är större än den som Yahoo betalde för Flickr förra vecka, dvs mer än $15 miljoner. Det är rätt mycket pengar för en nyhetssajt som baseras på ”scraping” och RSS, även om Topix har en hel del listig teknik för att scanna och sortera nyhetsmaterialet.

Frisim är definitivt till försäljning för samma belopp ;-)

  1. [...] Jag har tidigare skrivit en del om nyhetssöksajten Topix.net och dess utveckling. Senast var det värderingen av det bakomliggande företaget, i och med att de sålde ut 75% till tre tidningar. Då talades det om att Topix.net var värt runt en sisådär $15 miljoner. Nu, när två av tidningarna har släppt sina kvartalsrapporter, så visar det sig att de tre tillsammans betalde c:a $50 miljoner för de 75 procenten av sajten/företaget (företaget Topix äger och driver bara Topix.net). [...]