Frisim-sökning hos A9.com

Jag har provat sökmotorn A9:s OpenSearch för att syndikera sökresultat mellan sökmotorer. Det innebär att det nu finns möjlighet att addera Frisim som sökkolumn hos A9. Frisim finns att välja hand övriga sökalternativ på Add More Columns-sidan.Jag gissar dock att det inte är så många svenska som använder A9, och ännu färre som vill göra en nyhetssökning bland svenska nyheter samtidigt som de gör en sökning hos A9, men nu går det i alla fall om man skulle vilja.

Integreringen av sökresultaten hos A9 bygger på utbyte av data via deras OpenSearch-specifikation. Formatet är i princip RSS 2.0. A9 har dessutom ett snyggt gränssnitt där man kan prova om integreringen fungerar, innan man skickar in data till dem.

  1. [...] gsweblogg

    Frisim10 Apr 2005 11:09 pm
    Mer om A9 OpenSearch

    Som jag tidigare skrev provade jag att skapa en Opensearch-feed som man kan integrera hos sökmotorn A9.com. Som jag pr [...]