Mer om A9 OpenSearch

Som jag tidigare skrev provade jag att skapa en Opensearch-feed som man kan integrera hos sökmotorn A9.com. Som jag predikterade från början så är det inte så många som vill göra nyhetssökningnar bland svenska nyheter samtidigt som de söker i A9:s index (dvs hos Google). Delvis så beror det kanske på att det inte är så många svenskar som använder A9, och att ännu färre använder A9:s OpenSearch-möjligheter.

Det enda som händer på OpenSearch-fronten är att de data som man låter A9 publicera genom sitt gränssnitt sprids vidare till andra sajter. Hos A9 är det tydligt att jag skickar data för att prentera i A9:s gränssnitt, men inte tillåter att någon annan återpublicerar mina data. I den XML-länk som A9 ger står tydligt att ”Frisim does not allow resyndication.”. Trots det så återpublicerar andra sajter. T.ex OSFeed.com låter dig söka bland Frisims data och de visar sökresultat på sin sajt – och de erbjuder en RSS-feed med våra data.

Hmm, kanske visar detta bara att det är läge att skapa en ”gratis” sökfeed för användning i nyhets-samlare som Bloglines.

Comments are closed.