Bevakning av svenska bloggar som en del i omvärldsbevakningen

Omvärldsbevakningsföretaget Observer lät i november meddela att de börjar ”bevaka” något tiotal svenska bloggarsidor. Anledningen till deras bloggintresse var att de förutspådde att bloggar får en större och större läsarkrets, och ges mer ”makt”, när det gäller att få förmedla åsikter – bloggar är på väg att blir individens egen ledarsida.

Observers bevakning är det dock lite si och så med, enligt de bloggare som ”bevakas”. På tiger.se ställs frågan om Observer inte längre är i ”framkanten” när det gäller bloggbevakning. Hos chadie.nu funderas det över om Observer tappat gnistan när det gäller bloggar. Upprinnelsen till diskussionen är dagens artikel i DN om att ”bloggarna kan avgöra valet 2006″. Delar av artikeln baseras på en intervju med en snubbe på Observer, och en rapport som Observer nyligen färdigställt. Rapporten finns dock ännu inte att finna på Observers sajt, och som tiger.se och chadie.nu påpekar verkar Observer heller inte bry sig om att uppdatera den ”bevakning” de visar upp av de utvalda bloggarna på sin förstasida. Den visar fortfarande blogginlägg från slutet av mars.

Kanske kan Aitellu.com eller Newsmachine bistå med en bättre bloggbevakning i framtiden?

Comments are closed.