Googles: Personalize Your Homepage – fusion

Google lanserade just tjänsten Personalize Your HomepageGoogle labs. Tjänsten innebär att Googles normala ”slimmade” utseende ersätts med ett mer portal-liknande format där du kan se om du har fått några mail till din Gmail-inbox, de senaste nyheterna från Google News, väder, Slashdots-rubriker och lite till. Informationen adderas på Google ”normala” startsida i små rutor. Rutorna kan sedan dra och släppas så att de lägger sig i den ordning man vill ha dem – snyggt. Tjänsten erbjuder dock inget som inte t.ex. MyYahoo ger, men det är lite ovanligt att Google lanserar detta. Tanken är att man inom någon vecka kan addera valfra RSS-feeds. Det blir en rejäl utmaning för bl.a. Bloglines. Tjänsten är en del av Googles portal-satsning som de kallar fusion.

Tjänsten kräver att du har ett Google-konto (t.ex. för Gmail).

Comments are closed.