Bloggar i media

Ordet ”blog” har figurerat en del i media den senaste tiden. Troligen är den största anledningen till det att nyhetssajter som Aftonbladet och Expressen, förutom SvD, har startat vad de kallar bloggar på sina sajter.

Tabellen visar hur många artiklar som innehållit ord som börjar på blog under de första 15 dagarna i juni. Exakt samma, eller liknande, artikel i flera tidningar har räknats ”dubbelt”.

För att hitta ord som börja på blog t.ex. den 14:e juni kan man göra göra en nyhetssökning på blog* datum:[20050614 20050614]. Vill du ha en kontinuerligt uppdaterad nyhets-feed i RSS-format med alla artiklar som hittas av vår sökmotor och som innehåller blog finns en sådan RSS-feed på www.frisim.se/frisim/servlet/rss?searchString=blog*.

Eh, till och med min ”day-job överchef” har skaffat blog, så nu måste väl ändå alla ha en ;-) Hans blog har till och med fått en egen artikel i Corren.se idag.

Comments are closed.