Topix.net och miljonerna

Jag har tidigare skrivit en del om nyhetssöksajten Topix.net och dess utveckling. Senast var det värderingen av det bakomliggande företaget, i och med att de sålde ut 75% till tre tidningar. Då talades det om att Topix.net var värt runt en sisådär $15 miljoner. Nu, när två av tidningarna har släppt sina kvartalsrapporter, så visar det sig att de tre tillsammans betalde c:a $50 miljoner för de 75 procenten av sajten/företaget (företaget Topix äger och driver bara Topix.net).

Enligt denna blog så värderas Topix nu till $64 miljoner. Där nämns också att av de $50 miljonerna som de tre tidningarna köpte in sig med så hamnade $40 miljoner i grundarens (en eller två?) ficka. Det är flera som är avundsjuka. Om någon vill investera 300 miljoner kronor i min sajt så är det bara att maila…

(Topix har en ”utvecklingsblog även om den numera sällan tar upp något om den tekniska utvecklingen utan tyvärr, i princip, bara presenterar konferenser där Topix finns representerade.)

Update: GwG länkar till en intervju hos Online Journalism Review med snubbarna bakom Topix.

tags:

Comments are closed.