SEW om AOL News

Search Engine Watch (SEW) skriver om Amerika Onlines (AOL) nya nyhetssöktjänst AOL News. AOL, som är lite av USA:s svar på Spray (*hihi*), har sedan tidigare en webbsöktjänst som baseras på Google. AOL News verkar dock inte drivas av data från Google News. Eftersom AOL är en så stor aktör på ”det amerikanska internetet”(?) så visar besöksstatitik redan för tjänstens första månad att AOL News är den näst mest välbesökta nyhetssöktjänsten, efter Yahoo News, och den distanserar både Google News och Topix när det gäller antalet besökare.

Som vanligt med amerikanska nyhetssajter så känns de nog inte så användbara för mig som svensk, och jag tror inte de är så flitigt besökta av svenskar. Det är mest när jordens fortlevnad står på spel, eller om jag skulle få för mig att läsa om Michael Jacksson, som jag besöker dem.

Comments are closed.