Söndagshack: Trendgrafer

Trendgrafer har vi sett för söksajter förut. De flesta digitala omvärldbevakningssajterna har dessa i en eller annan form, allt från otroligt avancerade till enkla. De trendgrefer (eller tidslinjer?) som jag har implementerat är av den enkla typen. En trendgraf för [Google] ger detta resultat:

Google-trend

Som sagt, trendgrafer är inget nytt, och det är uppenbart att jag har hämtat inspiration till utseendet på grafen från de grafer som finns på Knuff.se. Koden som jag använder har jag, naturligtvis, gjort själv. Kanske skulle det vara intressant att jämföra trendgrafer för bloggar och för nyheter. Ska fundera lite mer på det. Just nu är min trendgraf bara hälften så lång som den hos Knuff.se vilket gör en grafisk jämförelse lite svårt, men det är ju lätt fixat.

Tyvärr blev koden inte riktigt klar för publik användning. Eftersom sökningarna som används för att generera trendgrafen tar samma sök-syntax som Frisims vanliga sökningar kan man t.ex. skapa en graf för att se hur många artiklar vi har samlat in från en specifik källa. En sökning på www.corren.se ger följande graf:

Corren-trend

Det ser alltså ut som om vi samlar in c:a 160 artikelsidor om dagen från Corren en vardag, och ungefär hälften under helgdagar.

Comments are closed.