Expressens nya Nyhetskollen

Expressen har (uppenbarligen) haft premiär för sin nyhetsaggregerings-sida kallad Nyhetskollen. Jag är inte säker på när den visades upp för första gången, men Google har i alla fall en version från den 13:e oktober i sin ”cache”.

På Nyhetskollen visar Expressen upp nyhetsrubriker från ett antal svenska och utlänska nyhetssajter: DN, SvD, GP, Sydsvenskan, DI, Affärsvärlden och Ekonominyheterna, plus ett antal norska och engelskspråkiga sajter. Aftonbladet är inte med ;-) De uppdaterar sidan var 30:e minut. Materialet ser ut att vara samma material som tidningarna har i sina respektive RSS-feeds, förutom loggan från respektive nyhetssajt. Länkarna leder direkt till respektive nyhetssajt; Expressen verkar alltså inte hålla koll på vilka nyheter som attraherar trafik på övriga sajter genom att räkna klick på nyhetslänkarna.

Expressen kallar, i sann Google-anda, sidan just nu för en beta-version. Texten ”Senaste nytt från …” under varje logga hoppas jag att de tar bort innan beta-testet är över.

  1. “Senaste nytt från …” är borta nu.

  1. mymarkup.net skriver:

    Expressen hller koll p andra nyheter

    Expressen har satt ihop en liten aggregeringssida med nyheter frn ett antal svenska och utlndska kllor, Nyhetskollen (beta) kallad. Som…