Metasökning

Sökmotorer som samlar in sökresultat från en eller flera andra sökmotorer kallas meta-sökmotorer. Det finns ett stort antal av dessa på nätet. Det finns till och med några som är riktigt stora – som har många användare. Exempel på sådana är Dogpile och Mamma.com. Mamma.com ser ut att ha en omsättning på över 15 miljoner (dollar).

Idag har flera tidningar skrivit om svenska Whipsearch. Tyvärr har jag inte förstått hur det är tänkt att Whipsearch ska användas. Undrar om någon på DN förstått det, eller om de bara klippt lite i ett pressmeddelandet? Jag har tyvärr inte hittat någon hjälptext eller beskrivning på hur Whipsearch ska/kan användas.

Whipsearch är kanske(?) inte en metasökmotor som de vanligen ser ut, ett sätt att göra samma sökning till fler sökmotorer (eller?) , endera för att hitta fler sökresultat eller se skillnaderna i de olika sökmotorernas resultat. De finns ett antal sådana ”gränssnitt” på nätet. Ett exempel är DoubleTrust, ett annat är Jux2. Jux2 är för övrigt till salu på eBay. Just nu är senaste budet $26,000.

Comments are closed.