Frisim AdSense revenue sharing

Vi gör ett nytt litet försök med konceptet ”länka till oss och visa din egen AdSense-reklam”. Idén med att låta sajter som länkar till oss visa sin egen Adsense-reklam hos oss är inte ny. Flera amerikanska forum använder så kallad ”revenue sharing” för att dela med sig av den intäkt som skapas från Google AdSense-reklam. Vanligen tilldelas man en andel av sidvisningarna där ens egen AdSense publiceringskod används. Genererar annonsen klick så tillfaller intäkten den ”användare” som äger Adsense-publiceringskoden. På forum brukar det vara så att man ges fler visningar ju fler inlägg man bidragit med på forumet.

Nu provar vi med att göra samma sak för nyhetssökningar. Det innebär att om du har en sajt där du vill länka till en nyhetssökning hos frisim.com så behöver du bara skicka med din AdSense publiceringskod så används den för de AdSense-reklamvisningar som görs hos oss. Länkar du direkt till en sökning visas AdSense-reklam vid sidan av sökningen, länkar du till startsidan frisim.com så sätts en cookie som innebär att alla reklamvisningar som görs till den besökaren sker med ”dina” annonser.

Denna typ av Google AdSense revenue sharing är helt enligt Google AdSense användningsvillkor. Jag har för säkerhets skull frågat dem och fick svaret:

In regards to your question about placing other people’s AdSense ads on
your site, AdSense publishers are allowed to place ads on any site where
they have the permission of the site owner, as long as the site complies
with AdSense policies.

Söksajten Letaren.se är först ut med att prova detta koncept hos oss. Maila, clas @ nic-sys.se, om du tycker det låter som en bra idé för din sajt.

Comments are closed.