Google search history

Google har ju sedan tidigare lagrat alla sökningar jag gjort hos dem. De finns att titta på under Google search history för oss som har ett s.k. Google-konto (dvs för oss som använder GMail ibland).

Nu har de lagt till en statistiksida till Google search history, kallad Google trends. Där kan jag nu se mina ”top searches”, mina ”top sites”, och mina ”top clicks”, och de ger mig också histogram hur många sökningar jag gör per dygn och per månad och över när på dygnet jag gort mina sökningar. För varje användare enskilt så tillför denna information inte så mycket, men det är lätt att inse vilka möjligheter denna typ av data ger Google för att anpassa resultaten till mina och andras sökningar i framtiden. En sista lite ”kul” statistik är listan över sökningar som görs av personer som har en liknande sökhistorik som jag. Just nu ser denna lista ut så här för mig:
Google search trends
Hmm, nej, jag är inte intresserad av dessa sökningar, jag vågar inte ens gissa på hur de kopplar detta till mina sökningar – OK Firefox 1.5 har jag ju installerat så mozilla kanske inte är så långt bort, men övriga? Kanske blir det bättre med tiden, eller också söker andra personer bara på ointressanta saker ;-)

Comments are closed.