Google News rekommenderar

Google News har börjat rekommendera nyheter till de besökare som har ett Gmail-konto och är ”inloggade” när de besöker Google News. Efter att ha gjort några sökningar och klickat på några sökresultat så dyker det upp rekommendationer. Vad Google föreslår mig efter att ha sökt på ”google” och ”search engine”, och klickat på det första sökresultatet för varje sökning, syns i bilden nedan.

Google News rekommenderar

Denna typ av rekommendationer har tidigare funnit hos t.ex. på Findory. Jag tycker inte att denna typ av ”rekommendationer” är så användabara eftersom när jag söker nyheter så är det sällan som jag begränsar mig till ett specifkt ”tema”. Är jag intresserad av att hitta nyheter om Google ena dagen så kan jag vara intresserad av en ”väderkatastrof”-relaterad nyhet nästa. Jag tycker att funktionen ”personalize this page”, som Google News också har, är betydligt mer användbar.

Google News har också fått en flik för Most popular, som visar de nyheter som flest besökare klickar på. (Frisim har en sådan funktion sedan tidigare, men vi samlar klick-information från många sajter, inte bara vår egen ”framsida”.)

Google har lite info om hur det fungerar på sin sajt. Du hittar kommentarer
om detta bl.a. hos: Findory och SEW.

Comments are closed.