Nyhets-screenshots

Startsidan har nu fått bilder. Till de tre toppnyheterna visas nu en skärmdump från nyhetskällans artikelsida.

Gissningsvis kan det bli lite strul med bilderna pga Java-applets, Flash osv., då browsern som genererar bilderna kanske inte har allt sådant installerat. I sådana fall brukar det dyka upp en grå ruta, där ”någon” ska bestämma om en plug-in ska installeras. Eftersom browsern körs per automatik finns ingen som klickar på sådana dialogrutor. De genererade bilderna ligger kvar på en server i England, vilket kan göra att de eventuellt laddar lite långsamt.

Är någon mer intresserad av att generera skrämdumpar (screenshots, skrämbilder) av webbsidor så har jag nu ett fint API för att generera sådana autmatiskt. Varje skärmbild tar c:a 20 sekunder att generera.

Comments are closed.