Realtid skojar om Bidplayer

Realtid.se skojar till det om en ny spelsajt Bidplayer.se

Den som svarar på Realtids frågor har tydligen inte riktgt koll på spel och slumpen. Kul blev det i alla fall:

Är inte det [Bidplayer] rena lotteriet?
– Nej nej, inte alls. I lotteri finns det slump med. Här handlar det om att förutse de andra budgivarnas budstrategier.

Så det handlar om att förutse olika sannolikheter. Men även i sannolikhetslära ingår det slumpvariabler?
– Viss slump är det ju. En matematiker eller statistiker kanske skulle kalla det för slump, men det gör inte vi. Vi utgår från det juridiska begreppet för slump. När jag pratar om slump tänker jag på maskiner och slumpgeneratorer – här handlar det om människor.

[...]

Så om det handlar om skicklighet, då kan man likställa det med Stryktipset?
– Nej, inte alls. Där är det ju hästar inblandade.

På Stryktipset spelar man oftast på fotbollslag.
– Jo, men det är lag som man försöker heja fram. Hos oss är det mot andra människor man budar.

Läs hela hos Realtid.se.

 1. aaa skriver:

  BIDPLAYER.se är rena skämtet!! jag vann ett xbox och har efter 3 veckor inte fått den och nu säger de att de inte fått in några varor än pga att varan är populär, vad fan har det med saken o göra??? Kommer nog aldrig få det!! Har ju redan pröjsat frakten och mitt unika bud, trotts det inget xbox…

 2. bbb skriver:

  jag har också ropat hem en mobiltelefon från bidplayer men de är jättetrevliga på telefon och man förstår att det tar lite tid nu i början då de är nya.
  Men man ska ju garanterat ha varan inom 30 dagar står det ju på hemsidan… o så länge har det ju inte gått ännu… så jag säger bara Go Bidplayer! Tycker det är en grymt rolig idé!

 3. natte skriver:

  jag har iallafall fått min inropade xbox 360! glömde jag att säga att den är underbar? =) go bidplayer go

 4. ccc skriver:

  Grymt, nu har i alla fall mina inropade saker kommit… känns helt underbart ju! TACK BIDPLAYER! NI ROCKAR!!! =)

 5. Clas skriver:

  Ovanstående tre inlägg är naturligtvis köpta av Bidplayer… ;-)

  Bloggmarknadsföring är billigt! Varsågod.

 6. Clas skriver:

  Nu har Lotteriinspektionen (äntligen) klassat Bidplayer och andra ”lägsta unika bud”-akutioner som lotterier. Därmed krävs tillstånd för att driva en sådan sajt, tillstånd som Lotteriinspektionern inte ger till företag eller privatpersoner.

  Läs mer hos Lotteriinspektionen:
  http://www.lotteriinsp.se/lott_templates/Page____1284.aspx

 7. Mange skriver:

  ”Nu har Lotteriinspektionen (äntligen) klassat Bidplayer och andra “lägsta unika bud”-akutioner som lotterier”

  Jag antar att det gör många Svenskar lyckliga att nu ännu ett roligt koncept och affärside blir förbjudet i detta förmyndarland.

  Lotteri ,tävling eller auktion? Vad spelar det för roll? Ideen är ändå bra och densamma.

  Skit ner er!

 8. Johan skriver:

  Okej… men vad innebär detta egentligen för oss? Kommer bidplayer få lägga ner nu, eller? Om inte: vad innebär lotteriinspektionens beslut?

 9. Ceus skriver:

  BidPlayer är inte seriösa!
  Jag betalade in min MP3-spelare den 15 maj 2006
  men BidPlayer kommer inte att BESTÄLLA den förrän 26 juni!?!
  Detta är dock enligt BidPlayer och Expressen helt enligt villkoren
  som ger dem 60 ARBETSDAGAR dvs ca 3 månader på sig att leverera!
  Drop dead BidPlayer!

 10. Hawcan skriver:

  Bidplayer kommer vara borta från marknaden så snart vi som ropat in objekt och inte fått dom levererade blir tillräckligt många!
  Och vi blir fler och fler för varje sk. auktion…
  VARNING!
  HÅLL ER BORTA FRÅN BIDPLAYER!!!
  DOM LEVERERAR INTE INROPADE VAROR!!!!!!

 11. Hej!

  Jag har fått alla mina objekt jag ropat hem på Bidplayer! Förutom den senaste! Dock har det dröjt lite varje gång! Men det förstår man ju att det tar tid. Men så finns det ju plantor som inte vet vad, ”den som väntar på något gott…” betyder.. =P

  Och jag är 100% säker på att min senaste inrop EU-skoter kommer snart också! :)

  (Sök gärna på Andreas Olsson, på Bidplayer.se)

 12. danne skriver:

  Intressant att Andreas Olsson från Bromölla sitter och skriver om alla bra saker han ropat in och fått levererat från Bidplayer i massor av forum och bloggar. Lycka till med:

  Från bidplayer.com
  ”Peugeot 206 Sport 1,6 SPORT302
  Andreas Olsson, Bromölla
  1540 kr 22/7 -06 13:21″

  Hur kan det komma sig att en person sitter och googlar efter inlägg om bidplayer för att hylla deras koncept? Känns skumt…

 13. Marcus skriver:

  Bidplayer ”ägs” av ett engelsk bolag och faller därmed under samma regler som t ex Ladbrokes och andra poker/casino sajter.
  Värt att notera, Lotteriinspektionen beslutar inte hurvida det är lagligt eller inte.

 14. Lasse skriver:

  Förbannat dålig service på bidplayer!
  Vann en mp3spelare & det tog över 60 dagar innan jag fick den trots flera mail. Hur i helvete kan det ta sån tid? Skitföretag!

 15. Leif skriver:

  Det finns en massa andra sajter om onte Bidplayer sköter sig och missbrukar denna affärsidé`… Besök Bidme istället kanske de är bättre eller Lägstabud.se.

  Tycker för övrigt det är märkligt att samme Andreas Olsson från Bromölla skulle ha sådan sannolik tur att han ropar in så många objekt.

 16. Andreas Lindahl skriver:

  Vart fan är min kamera som jag har vunnit???
  Hur lång tid ska det ta!?

 17. Abbe skriver:

  Eller hur Leif! Och tänk då. Jag är ändå kusin med Andreas! Jag vet att han har fått hem ALLT från bidplayer! T.o.m den jävla bilen alltså! Knappt avundsjuk ska du tro!

 18. bypass skriver:

  Efterlysning!
  Finns det någon i Sverige som verkligen fått sin leverans från Bidplayer?!! Då menar jag inte personer som av Bidplayer har till uppgift att skriva positiva falska inlägg, utan riktiga vinnare som faktiskt fått de varor dom ropat in levererade!
  Finns det någon?! Jag är tveksam….

  Tre alternativ:

  1. Personerna bakom bidplayer tänker kortsiktigt och har för avsikt att dra till Brasilien med pengarna så snart dom har tillräckligt. – Kontentan: Ingen kommer få någon vara levererad!

  2. Personerna bakom bidplayer är helt enkelt dumma och har inte lyckats skapa ett fungerande system för sin verksamhet. – Kontentan: Få kommer få sina varor levererade!

  3. Bidplayer har inte förstått vad bra publicitet innebär i alla delar och har missat hur krafftfullt Internet kan vara för missnöjda kunder. – Komntentan: ingen kommer få några varor levererade eftersom bidplyer kommer sluta existera innan länge.

 19. Martin skriver:

  Frågan är…

  Finns det NÅGON, som ropat hem en vara, betalt in den budet, väntat i MINST 60 arbetsdagar som det står i villkoren och ej fått varan.. ??

  Vad jag vet cirkulerade det ett mejl mellan många bidplayer-vinnare för ett tag sen, de var ”otoliga” på att vänta. Ville ha sin vinst dagen efter. Men så fungerar det ju faktiskt inte! =) Men iallafall, till slut, inom tidsramen i villkoren, kom en massa mejl ifrån de som var med i e-maillistan. Nu kom min moped, Nu kom mina biocheckar, Nu kom min mobil osv osv. Jobbiga mejl att få. =S Men ändå!

 20. bypass skriver:

  I Bidplayers FAQ står:”Auktionsobjektet levereras i normalfallet inom 45 arbetsdagar från det att din faktura har betalats och registrerats hos oss på Bidplayer. Observera att det i extraordinära fall, såsom vid leveransproblem eller liknande som ligger utanför Bidplayers kontroll, kan dröja upp till 60 arbetsdagar inom leverans sker.”

  Så om en vara behöver mer än 60 dagar för leverans kan det – om man ska lita på det som står´i FAQ – bara bero på att Bidplayer även tar upp till 60 dagar på sig att registreras inbetald vara, dvs leveransen kan ta upp till 120 dagar!!

  Om så är fallet borde det klargöras!

  Men Bidplayers ”personal” har gjort sig onåbara och det är skäl nog att vara extremt misstänksam mot BIDPLAYER!

  Min gissning är fortfarande att det är Tropikerna som hägrar, långt från Interpol!

 21. Martin skriver:

  Det är väl bara att låta bli att lägga bud då om du är misstänksam. Alla andra som vet att det inte är några problem. Kan ju fortsätta! Så är allt löst! =)

 22. bypass skriver:

  Kul!
  Alla ni som tror på konceptet Bidplayer fortsätt att bidra med pengar. Trots allt man kan ju vinna! Men om ni ”vinner” förvänta er inte att få varorna levererade. Förvänta er inte heller vykort från Bidplayerfolket när dom gömmer sig bland nazigrupperna i södra Argentina med pengarna.

  Skämt åsido – faktum kvarstår: Bidplayer anser inte att deras verksamhet är lotteri. Det kan man kanske hålla med om till viss del; men det är defenitivt lotteri om huruvida man får sina ”inropade” objekt levererade eller inte, därom råder inget tvivel.

  Gillar man lotteri buda på Bidplayer det finns en liten chans att dom levererar!

 23. Alva skriver:

  Roligt att läsa att ni inte tror på det. Haha!
  Jag blev verkligen chockad då jag vann med mitt bud. Två dagar efter samtalet levererades varan på min trapp! Så visst kan de vara snabba också!

 24. Dolme skriver:

  Har ropat in ett xbox360 på bidplayer, har försökt kontakta dom för att få veta när jag får det men inget svar… varken via tele eller mail.
  Börjar tvivla på att jag någonsin kommer få se mitt xbox.

 25. JJ skriver:

  Nu har det gått 66 dagar mailat 6 ggr med jämna mellanrum utan svar, även provat ringt. Väntar på ett Xbox 360 här med.

 26. Photoman skriver:

  Har väntat över 64 dagar på min kamera… 4 mail inget svar… aldrig fått något svar när jag ringt dom…nu är deras telefon tom. ur funktion… om man söker på deras marknadsförings ansvarige får man upp ett mobil nummer på eniros webbsök, kanske den skyldige???

 27. Dolme skriver:

  Testa gör en ip trace på domänen http://www.bidplayer.com så får man fram mobil nummer, adress och telefonnummer.

 28. NCA skriver:

  Försöker kontakta dem för att få mitt konto deletat men får ”Ingen ledig ledning” när jag ringer & inget svar på mail. Kan jag få hjälp/ instruktioner om hur göra IP trace? Eller ännu hellre mobilnr till eländet så jag får FATT på ngn där asap!
  Tack på förhand!

 29. Tommy Henriksen skriver:

  Jag ropade hem en mobiltelefon den 8/8- 2006
  Betalade den 11/8- 2006
  Den får man nog leta efter på månen !

  jag tycker vi gör en gruppanmälan till POLISEN !!!

 30. Jajamensan skriver:

  Jag ropade in en eu-moppe i början på augusti. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle få den, men den kom igår. Tro det eller ej. Bid-player fungerar, men har jäääävligt långsamma rutiner, lite synd annars skulle det blivit en jättesucce.
  Ni som har ropat in grejer och väntar behöver alltså inte oroa er, bara vara beredda på att vääääänta.

 31. Andreas Olsson Bromölla skriver:

  Jadå! Det kommer.. Fick min bil 4 december. En Peaguot 207. Fick den istället för 206an pga dom inte fick tag på den. Men bara bra, för den är bättre och lite dyrare :)

  Förstår att folk är hagalna o vill ha sin ”pryl” direkt. Men bara var lugn och vänta så kommer det FAKTISKT! :)

 32. JJ skriver:

  (samma som post 26)

  Fick ett samtal om att den skulle skickas för en månad sen tillsammans med ett kollinr på mailen. Nu har det gått ca 88 arbetsdagar(4mån) och inte fått några svar på mail. Fortsätter skicka till dem. Ringde även numret de nådde mig på tidigare. Betalade in 7 Aug. Nu är det 11 Sep.

 33. JJ skriver:

  (11 Dec menar jag)

 34. Andreas Olsson Bromölla skriver:

  Igår fick jag bärbara datorn jag vunnit.
  Och i måndags fick jag 40.000kr presentkortet.
  Vann också i början på Aug. Så dina grejjer JJ, bör med ha kommit nu väl??

 35. JJ skriver:

  Det har inte kommit ännu… får se om det dyker upp innan jul! Skönt att höra att andra väntat lika länge och fått sina grejjer.

 36. Fred skriver:

  Vann nyligen en xbox 360 från bidplayer. Känns lagom roligt att veta att det kommer att dröja ända till slutet av mars innan jag får den om leveranstidstrenden håller i sig.

 37. JJ skriver:

  Nu har jag fått kontakt med Bidplayer. Numera ringer dom mig varje dag för att följa upp läget. Det ska vara påväg från leverantören och komma innan fredag så förhoppningsvis…

 38. Fred skriver:

  JJ, skriv gärna om du fick din vinst levererad!

  Frågade du möjligtvis inte bidplayer varför de tar sådan tid på sig för beställningarna/leveranserna av vinster, när du talade med dem?

 39. JJ skriver:

  Varför det tagit 45-60 arbetsdagar ytterligare än de normala 45-60 arbetsdagar vet jag ej fick ingen förklaring bara en ursäkt.

  Egentligen skulle den skickas med Siba som tillslut även visade sig inte kunna hålla leveranstiden inan jul ens. Jag ville ha mitt innan jul så dom köpte ett via Webhallen och skickade upp med express i torsdags så den kom slutligen till mig igår.

  Kontentan jag ser det som är att det lönar sig att ligga på dom lite!

 40. Karl berg skriver:

  Bidplayer borde läggas ner , håll er borta från den sajten . Jag har ropat in några grejer men det har aldrig kommit.

  Det känns som man aldrig kommer att få sina grejer och deras tel-support/kundtjänst fungerar ej då tel nr är inte i bruk på grund av obetald faktura.

  Var försiktiga…

 1. [...] Edit: I’ve now discovered some discussions about this so-called auction site. It seems many winners are disappointed; many says they haven’t got their prize and have been waiting for some sixty days, a time which Bidplayer actually claims the delivery is allowed to take. Visit this site and check the comments/discussion:Bidplayer discussion. [...]