Mobila nyheter

Google satsar på mobila tjänster för nyheter, RSS och bloggar:

  • Google News lanserar en mobil-version. Den kräver (precis som den mobila Gmail-versionen) att din mobil stöder XHTML. Det gör inte min mobil, så jag har inte provat :-(
  • Google Fusion, den anpsaasningsbara ”startsidan” där du t.ex. kan visa den senaste Gmail-mailen och RSS-feeds, har också lanserats i en mobil-version.
  • För att driva sina tjänster påstås nu Google använda mer än 200 000 servrar. I framtiden använder de AMD (dualcore) processorer i sina servrar istället för processorer från Intel.
  • Google samarbetar med Sony Ericsson genom att låta SEs senaste telefon ha stöd för Blogger. Businessweek spekulerar om varför.

Dessutom lanseras nu nyhetssajten NewsVine officiellt. Jag har provade beta-versionen tidigare, men nu är den öppen för ”alla”. Det är imponerande att de haft mer än 30 000 beta-testare! NewsVine hade varit intressantare om den funnits även på svenska, för svenska nyheter.

  1. [...] PM Nilsson och Leo Lagercrantz startar snart tillsammans med Bonnier med flera sajten Newsmill. Enligt beskrivningar på mediasajterna Resumé och Dagens media så har Newsmill den amerikanska “nyhetsbloggen” Huffingtonpost som förebild. Det låter som ett bra mål om man vill starta en blogg med nyhetsfokus, kombinerat med nyheter och användarkommentarer, eftesom den är störst; bloggen är den med störst auktoritet (antal inlänkningar?) enligt Technoratis topp 100-lista. En annan inspirationskälla sägs vara Newswine som också innehåller en hel den “användargenererade” nyheter. (Jag betatestade Newsvine innan den lanserades i mars 2006.) [...]