Aitellu tar över efter Allaannonser

Köp-och-sälj-sökmotorn Allaannonser verkar ha kommit av sig. Tidigare var tanken att de, tillsammans med tidningsjätten Metros sajt Metromarknad, skulle erövra europa. Nu har samarbetet mellan Allaanonnser och Metromarknad, enligt Resume, upphört. Dock tycks inte Metromarknad ge upp för det, utan de har letat upp AItellU som ny leverantör av den något kontroversiella tjänsten att indexera köp-och-sälj-annonser från andra köp-och-sälj-sajter. AItellU verkar dock undvika att indexera Blockets annonser. Det är Allaannonsers indexering av av Blockets och Eniros annonser som väckt viss uppmärksamhet i media.

Uppdatering: InternetWorld skriver att Metro skapade egen sökspindel . AITellU anpassade och sålde sin kod för annonsavsökning, inget annat! InternetWorld skriver i intervjun också om bytet av sökspindel att ”- Det är inget som besökarna ens märker, säger hon.” Eh, jo. Det märks tydligt! Blocket finns inte med bland annonserna. AITellU vill nog inte ta Blocket-fajten på det sätt som Allaannonser gjorde.

 1. Erik Torsner skriver:

  Jag förstår inte varför det skulle vara så kontroversiellt att indexera innehåll på andras publika siter. Hela Internet bygger på att just precis det sker hela tiden, om det inte hade skett hade Webben hetat fortfarande stavats ”America online” och haft högst 10 miljoner användare. Med andra ord bygger hela blockets affärsidé på att andras siter har varit sökbara utifrån under många år och därmed skapat ett intresse för Internet. Det är ju upp till dem att bråka om det, med man undrar ju om de förstår hur fåniga resten av oss tycker att de är.

  Väntar själv på första kontakten från blocket med anledning av siten http://blogget.torgesta.com/ som kom upp i beta nu i veckan. Visserligen indexeras inget innehåll från blocket, men de har ju redan taggarna utåt…

 2. claus holten skriver:

  Nytt domstolsbeslut tillåter användning av djupa länkar i Danmark.
  Domen stödjer Allaannonser i pågående rättssak mot Blocket:
  http://www.computerworld.dk/art/32916?a=fp&i=1

 3. Clas skriver:

  Ah, intressant! Tack för länken.
  /Clas, frisim.com

 1. There are no trackbacks for this post yet.