Köp första lotten hos Bidplayer?

Jag har tidigare skrivit om Bidplayer. På många bloggar och nyhetssajter diskuteras om den ”auktion” som görs är ett lotteri eller inte.

Idéen med Bidplayer är att du SMS:ar in ett bud på en vara. Om du varit ensam om att lägga det lägsta budet när ”auktionen” avslutas så får du varan för det lagda prsiet. Auktionen avslutas när ett visst antal bud är lagda. Idéen verkar ha provats tidigare i England med framgång. Bidplayer är alltså en svensk anpassning av konceptet. Även Kanal5 driver har ”hängt på” och driver en liknande tjänst på sin BigBrother-sajt.

På grund av den stora uppmärksamheten i media så har gissningsvis många provat. Jag gissar att många har lite svårt att förstå upplägget. Tyvärr hjälper inte Bidplayer sjävla till att förklara heller. Nu kan man t.ex. läsa en ”push” för att skicka in ett bud på en nystartad auktion:

NYUPPLAGD AUKTION! VAR FÖRST MED ATT LÄGGA DET LÄGSTA UNIKA BUDET!

Eh, jaha. Tyvärr finns det absolut inget i Bidplayers ”auktionskonceptet” som gynnar att man skickar in budet först, eftersom det är när alla bud är lagda som de bestämmer det lägsta unika bud som ”vinner”. Det är lika ”nödvändigt” som att köpa första lotten i ett vanligt lotteri; det ökar knappast min vinstchans. Men eftersom många tycker det är så pass mycket roligare att betala saker via SMS än att betlala räkningar på vanligt sätt så kommer det säkert att gå lysande för Bidplayer!

 1. J skriver:

  Nja, det finns ju allt en pyttepyttepytteliten fördel med att snabbt lägga ett bud. Är inget bud unikt, påstås det första lägst lagda budet, av de bud som har minst antal budare (om jag tolkat deras info rätt), vinna. Sannolikheten må vara osannolik, men inte noll. :-)
  Av större [negativ] vikt för spelaren/budaren är kanske avsaknad av information om exakt hur många bud som lagts (halvtids etc-info:n säger inte så mycket), avsaknad av information när ett för högt bud blir ickeunikt (sker bara för lägstabud) och att det inte går att få en sammanställning över lagda bud.
  Positivt är dock att de har en gräns för antalet bud-SMS per mobiltelefonnummer och kalendermånad. Det bör minska risken för att folk spelar bort allt för mycket av sina pengar.

 2. Krupp skriver:

  Självklart får man ingen sammanställning över lagda bud i en pågående budgivning. Då använder man ju den informationen till bud nummer två. I avslutade budgivningar får man ju dock en sammanställning.

 3. Hock skriver:

  Varning för bidplayer – dom levererar inte!
  Har vänta förgäves på inropat objekt – Bidplayer behandlar sina kunder respektlöst. Den enkla förklaringen är att dom inte är seriösa!

 4. lol skriver:

  ”Eh, jaha. Tyvärr finns det absolut inget i Bidplayers “auktionskonceptet” som gynnar att man skickar in budet först, eftersom det är när alla bud är lagda som de bestämmer det lägsta unika bud som “vinner”. Det är lika “nödvändigt” som att köpa första lotten i ett vanligt lotteri; det ökar knappast min vinstchans.”

  Tänk igenom lite innan du skriver något nästa gång….. Om vi säger att jag sätter ett bud på 2 kronor när auktionen startar och det då är det lägsta unika budet, då får jag ett sms när det inte längre är det lägsta unika budet vilket hjälper mig stort när jag lägger mitt nästa bud på varan. Ni som skriver här om att det bara är tur och sådant är nog inte smarta nog att vara med i denna auktionen och därför skyller ni på att de som är smartare än er har tur för de vinner. Ägda.

 1. There are no trackbacks for this post yet.