Metro lanserar webbnyheter med SmartNews

Metro har lanserat sin utlovade nyhetssajt med användargenererade och superlokala nyheter. Det som visas upp på sajten är tyvärr varken användargenererat eller superlokalt, då 95% av innehållet just nu är från Tidningarnas telegrambyrå (TT). Meningen är dock att det ska bli mer lokala nyheter längre fram. Just nu är det bara ett fåtal kommuner som har en ”lokal nyhetsförmedlare”.

Men några finesser på sajten imponer stort! Dels har de redan från start RSS-feeds för varje sektion och ämne på sajten, dessutom har de ”Metro SmartNews” på de lokala sidorna. SmartNews är en liten nyhetssökmotor som sållar fram relaterade nyheter från andra nyhetssajter på internet. I figuren nedan syns hur SmartNews på den lokala Huddingesidan letat upp en artikel på NT.se som nämner Huddinge.

SmartNews funktionen liknar rätt mycket den teknik jag använder för att skapa lokala nyhetssidor för t.ex Linköping.

Comments are closed.