Smala sökmotorer och rättigheter

Jag har tidigare skrivit om tvisten mellan AllaAnnonser och annonssajten Blocket. Allaannonser fortsätter visserligen att samla in annonser från Blocket, men de gör det mot Blockets vilja. Tradera däremot, har varit positivt inställda till AllaAnnonser, men nu befaras att det blir ändring på det när Ebay köper Tradera, i alla fall enligt en artikel i Realtid.se. EBay tycker tydligen inte om AllaAnnonser på samma vis som Traderaägarna gjort.

QlikTech, har provat samma ”koncept” genom att använda sin Business Intelligence-produkt för att skapa en webbtjänst, men de använder material från Systembolaget för en vinguide. Enligt en artikel i N24 så anser Systembolaget att ”QlikTech är en kommersiell aktör som gör intrång i den upphovsrätt Systembolaget har till sina databaser”. QlikTech skrev ett pressmeddelande för att kommentera. QlikTechs vinguide är bortplockad från nätet.

Comments are closed.