Sesam.se med RSS

I ett tidigare inlägg noterade jag att norska Sesam.no levererade nyhetssökresultaten även i RSS-format, men att det inte gällde för den svenska nyhetssökningen på Sesam.se. Nu har Sesam.se uppdaterats, och det går att få nyhetssökresultaten i RSS-format. I en ”normal” nyhetssökning markeras sökordet i resultatlistan (SERP:en) men det gör det inte i RSS-feeden, där det alltid är ingressen som ges, utöver rubriken. Varför de valt att presentera resultaten på olika sätt för webbläsare och som RSS greppar jag inte riktigt, dock.

Det går numera bra att jämföra en RSS-formaterad sökning hos Sesam.se up på [google -"wall street"] med samma sökning, [googe -"wall street"] hos oss. Schysst Sesam!

Även webbsökresultaten hos Sesam.se kan fås i RSS-format, men tyvärr inte resultatet från en bildsökningen.

Comments are closed.