Snaps förhandsvisning

Snap har en tjänst som låter dig visa förhandsvisningar för länkar ut från sajt. Tjänsten kallas Snap preview och visar en förhandbild på sajten som länkas när muspekaren hålls över länken. Om sajten som ska förhandsvisas inte har laddats tidigare så får man vänta ett antal sekunder innan förhandsbilden visas, men har förhandsbilden visats tidigare så går det fortare.

Jag provar med att visa Snaps förhandsbilder på Frisims startsida. Visar det sig fungera bra är det enkelt att lägga till även på sökresultatsidorna. Förhandsbilder visas inte för de länkar där jag har genererat egna förhandsbilder för.


snap_preview

Snaps tjänst är imponerande snabb. Då jag har erfarenhet av att generera denna typ av skärmbilder sedan tidigare så vet jag hur strukligt det kan vara. Snap har uppenbarligen ett snabbt system för detta, endera genom att ha ett mycket effektivt program för att generera skärmbilder, eller genom att upplåta mycket datorkapacitet för att skapa bilderna. När jag skapar våra ”egna” skärmbilder så görs det på en separat server (VPS) som har en Mozilla-browser körande som sedan automatiska skärmdumpar görs från. Snap har förhoppningsvis något bättre än så.

Uppdatering: Tjänsten är lite för långsam för att det ska fungera bra på de länkar som uppdaterar ofta. Jag behåller den dock för länkarna under ”Andra läser om” tills vidare.

Comments are closed.