Aftonbladet med lokalavdelning

Även Aftonbladet lanserar, precis som Expressen, nu ”lokala sajter”. Det blir säkert fler och fler som gör det; det jag ser som mest intressant med Aftonbladets version är att de, utöver visa egna lokala nyhter, länkar in lokala rubriker från SR och SVT.


aftonbladet lokala nyheter

Den approach som Frisim använder är lite annorlunda, men målet är det samma.

Bloggportalens lokala anpassning får de nog fila lite på.


aftonbladet bloggportalen

 1. Danne Lundqvist skriver:

  Även vi håller på och bygger upp en mängd lokala stadsportaler. Det blir tufft att kämpa mot både Expressen, Metro, Aftonbladet och i viss mån SVT, TV4 och SR. För att inte glömma alla lokaltidningar som kämpar hårt om alla lokala besökare. Vi håller på och tittar på vilka tjänster vi ska utveckla själva och vad vi ska göra tillsammans med andra. Så vi har lång väg kvar till en ”version 1″.

  Jag tror dock inte att Aftonbladets satsning på lokalt innehåll kommer lyckas särskilt väl i denna utformning. De vill inte löpa linan ut och verkligen skapa lokala sajter utan de ”göms” inne i Aftonbladet. Det finns många, framför allt lokaltidningar, som skapar mycket bättre lokalt värde. Dock har Aftonbladet visat sig ganska duktiga på att skapa framgång tidigare och de börjar så smått förstå den ”nya” webben. Det har jag ännu inte sett något bra exempel på i lokaltidningsvärlden. Den som lever får se.

 2. Henrik Larsson skriver:

  Expressen går ett steg längre på KVP.se och GT.se där vi har något som kallas för Sydkollen och Västkollen. Vi visar helt enkelt de senaste rubrikerna från ett flertal lokala nyhetssiter

  Längst ner på sidorna.

  http://kvp.se/
  http://gt.se/

  Ännu finns detta enbart på de lokala Malmö- och Göteborgssidorna.

 3. Clas skriver:

  Henrik: När lades de dit? Det verkar vara samma koncept som Expressen.se har med Nyhetskollen. Nyhetskollen verkar dock inte länkas från Expressen.se:s framsida längre, så jag gissar att den inte blev något succe där. Hoppas det funkar bättre med Syd- och Västkollen! (Jag skrev om Nyhetskollen i oktober 2005 här http://www.frisim.com/blog/2005/10/15/expressens-nyhetskollen/ )

 1. There are no trackbacks for this post yet.