Leta för 48 miljoner

Eniro köper portalen Leta.se för 48 miljoner. Beloppet sägs betalas i ”cash”, men det framgår inte riktigt vad det är man betalar för. Summan 48 miljoner låter som bra betalt om det bara är det som syns på portalen. Leta.se har en Alexa-rank på c:a 30000 och en Google-PagePank på 5 på startsidan. Undrar just om sajter som Susning.nu, som kan visa liknande siffror har samma värde eller vad det gör att Leta anses så värdefullt. Domännamnet är visserligen bra, men knappast så bra.

Uppdatering: Dagensmedia har lite info om portalens omsättning per år (7 miljoner) och vinst 2006 (6 miljoner), och att de har 1.1 miljoner besök(?) per vecka. Fler som skriver om Leta.

 1. Lars Iselid skriver:

  Alexa är verkligen ingen pålitlig källa även om de har en stark ägare. Jag har kritiserat Alexa tidigare på Internetbrus:
  http://internetbrus.com/2006/03/17/gar-det-att-lita-pa-webbstatistiken-fran-alexa/Lars
  Även Greg Linden hade sina klagomål:
  http://internetbrus.com/2006/05/25/greg-linden-om-tillforligheten-med-webbstatistiken-fran-alexa/

 2. Clas skriver:

  Jo, Alexa är inte något vidare. Samtidigt tittar man ju på den information som finns; oberoende av hur tillförlitlig den är. Tittar man istället på Compete.com så ser Leta också rätt blek ut i jämförelse. http://snapshot.compete.com/leta.se+susning.nu+

  Gissningsvis så är den typsike Leta-besökaren mer av en ”normalsurfare” och tillhör kanske inte de som installerar någon form av ”toolbar”.

  KIA-statisiken som jag uppdaterat inlägget med är säkert bra mycket ”bättre”.

 1. There are no trackbacks for this post yet.