DN länkar bloggar via Primelabs

DN listar numera de bloggar som länkar till deras nyhetsartklar. Funktionen för att leta bland bloggar för att hitta vilka som länkar till de olika artiklarna har konstruerats av PrimeLabs, ett Linköpingsföretag. Vid till exempel artikeln om att Anja tagit guld finns en liten ruta som informerar om att de just nu har identifierat två (svenska) bloggar som länkar till artikeln.


dn-blogg-länk

Den enda länken är en länk via FeedBurner vilket jag tycker verka indikera att PrimeLabs använder RSS-feeds för att hitta länkarna. Alla artiklarna på DN.se har inte dessa länkar, men då de rimligen bara visar på sidor som har blivit omnämnda på någon blogg så är det lite svårt att se om DN har något system för var de tänkt visa länkarna till bloggar. T.ex. denna artikel har ännu ingen blogg-länk.

Jag hoppas att PrimeLabs/Twingley skapar en nyhets/bloggportalen som komplement till dessa nyhetslänkar hos DN. De har säkert redan konkurens från Knuff som jag tycker ser ut att fungera bra, men har de mer pengar och fler duktiga programmerare så går det säkert att få fram något bra. Skapar de en ping-tjänst så vore det ju trevligt om den även kunde fungera ”åt andra hållet” så att jag som läsare på DN.se kan ”flagga för” en artikel mot ”ping-tjänsten” på ett Digg- eller Del.icio.us-liknande sätt. Det skulle nog kunna bli mycket mer användbart än att som t.ex. HD.se, visa länkar till Digg i hopp om att (de svenskspråkiga) artiklarna ska uppmärksammas där.

[Mer om PrimeLabs hos Knuff]

Uppdatering: Och det verkar fungera.


dn-blogg-länk

På artikelsidan om Anja finns just nu en länk tillbaka till detta inlägg. Hmm, undrar just hur välimplementerat PrimeLabs SPAM-filter är?

  1. Hej och tack för feedbacken! Det är underbart att få input på vilken funktionalitet som är önskvärd – vi har ingen önskan att kopiera befintliga tjänster rakt av utan vill hitta nya värden. Vi publicerar twingly.se (ikväll, den kommer se lite ruffig ut i början så du är välkommen att ge feedback) med ett enkelt bloggsök, när den är stabil går vi vidare med nya tjänster.

  1. There are no trackbacks for this post yet.