Dell – Sveriges sämsta bästa support?

Dell länkar på sin hemsida till ett dokument där de stola visar upp utmärkelsen som sveriges bästa support. Den verkar inte gälla mig :-(

Detta har hänt: Bara några dagar efter det att jag beställt min dator (privatkund) via Dells hemsida så hittar jag en artikel hos IDG som berättar hur man som svensk ska kunna uppgradera sin Delldator till Windows Vista. Attans, jag som just fått iväg min beställning. Jag skickar ett supportärende via Dells hemsida och frågar om och hur jag kan ändra så att jag kan få en uppgradering. Jag får ett svar på mitt mail med texten ”Vänligen kontakta Dellvistaupgrade på tel 020794568 för att få information om uppgradering till Vista.” Okej, jag ringer numret, och till min förvåning kommer jag till en Irländsk support, som klagar på att det är en väldigt dålig telefonline. Efter mycket om och men (på engelska då, förstås) så ger jag dem min ”service tag” och de säger då att det är ”något fel” på min tagg. De ber mig ringa Dell i Sverige (de ger mig ett telefonnumer) så ska de lösa problemet med min service tagg och aktivera den så att jag kan göra min uppgradering via nätet. Jag ringer Dell support i Sverige, men nej nej nej, det går inte att uppdatera till Vista inte – ”du har ju en svensk version av Windows XP”. Ja, just det, det var ju just det som var problemet – när jag beställde via nätet så framgick det inte att det gick att få en engelsk version av Windows, och än mindre att om jag valde den så skulle det innebär att de skickade med en uppgradering till Windows Vista. Dell beklagar knappast detta utan hänvsar till att ”det gick att läsa på internet” att så var fallet. Eh, det gjorde det säkert, men internet är stort. Det känns inte som ”sveriges bästa support precis” – uttryck som ”Dell suger” som nämns hos IDG känns närmare.

Fler bloggare upplever/tycker: 1 och 2.

Uppdatering: Efter att ha läst blogg 1, ovan, så mailade jag Dell med en länk till Jinges egen blogg-kommentar om att Dell skickat honom en uppgradering, och på sant tonårsmanér påpekade jag att ”han får ju, då vill jag också ha”. Dell svarar att de skickar mig en Windows Vista uppgradering! Tack, Dell!

Uppdatering 2: Nu har Vista-lådan kommit. Nu återstår bara att se om jag någonsin vågar installera detta ;-) Det Window Media Center som Dell:en levererade med funkar ju rätt bra…


Vista

  1. There are no trackbacks for this post yet.