Valbara lokala nyheter

Nu finns en version av script för att visa lokala nyheter för manuellt vald ort implementerad på Catweb.se. Resultatet kanske inte är jätteimponerade, men själva övningen att skriva Javascript-koden var rätt avancerad, i mina ögon.

Normalt när man använder Javascript för t.ex AJAX så finns en begränsning i att data bara kan laddas från samma server som hemsidan laddats från. I lösningen för de lokala nyheterna så har denna begränsning gåtts förbi genom att med Javascript skapa ett Javascript-block dynamisk som i sin tur laddar data från en extern sajt (frisim.com); dessutom skickas data från en cookie hos Catweb.se vidare till oss. Cookie:n innehåller namnet på vald ort. Komplexiteten kan tyvärr medföra att det inte fungerar perfekt i alla browsers, men det lär visa sig med tiden.

Comments are closed.