EC2 som webserver

Jag har tidigare provat Amazon EC2. En av bristerna med detta ”cloud computing”-system, för mig, är att man inte ges fast IP-adress och inte kan vara säker på att få tillbaka samma IP om servern skulle gå ner. Normal bör ju inte detta vara ett problem, men det blir ett problem om man tänker sig att använda EC2 som webbserver. Detta gör att jag tidigare tänkt mig att man har en ”normal” webbserver som ”front-end”, och använda EC2 i bakgrunden. Men uppenbarligen fungerar EC2 så bra att det går att använda den direkt som ”front-end”. Det kräver i så fall en snabb uppdatering av DNS då något går fel.

Radar skriver om EC2 och nämner sajten Gumiyo.com som exempel på start-up företag som förlitar sig helt på EC2. Gumiyo ser ut att köra EC2 även för sin web-font-end då en lookup returnerar


Non-authoritative answer:
www.gumiyo.com  canonical name = domu-12-31-33-00-01-ba.usma1.compute.amazonaws.com.
Name:   domu-12-31-33-00-01-ba.usma1.compute.amazonaws.com
Address: 216.182.228.16

Gumiyo beskriver själva sin användning av EC2 i sin blog.

Antaligen vore det värt besväret att friska upp sin EC2-konfiguration och köra Frisim.com därifrån istället. Om inte annat så bör det funka mycket bra som ”fall back”. Nackdelen är ju möjligen att EC2 inte har servrar i Europa (ännu). Som det är nu så lagrar jag bara en statisk fil-backup av min EC2-server på Amazon S3, och betalar ungefär $0.2 per månad för det.

  1. Per skriver:

    Jag tror definitivt att EC2 och liknande tjänster går en ljus framtid till mötes. Men eftersom jag är lite paranoid, blir jag alltid nyfiken på hur sekretess och liknande fungerar.

  1. There are no trackbacks for this post yet.