Mailtjänster

Hjalmar har analyserat vilka mailtjänster som används när folk registrerar sig på hans sajter. På en av sajterna verkar det vara c:a 60% som registrerar sig med en ”egen domän”, dvs en icke-mainstream-mailadress. På den andra sajten har Hjalmar knappt 30% som använder en mail med ”egen domän”.

Jag har använts den SQL-sats som Hjalmar ger för att göra samma lista för min tjänst Nyhetsrubriker.com. Resultatet syns i figuren nedan.


nyhetsrubriker statistik

Det verkar alltså, inte helt förvånande då det rimligen är folk med en egen hemsida som använder tjänsten på Nyhetsrubriker.com, att lite fler än hos Hjalmar som använder en ”egen domän” vid registreringen. På nyhetsrubriker.com är det lite mer än 70% som har och använder ”egen domän” vid registreringen. Det verkar som det är samma mailtjänster används hos oss som på Hjalmars sajter. På min Nyhetsrubriker.com hamnar inte msn.com i top 7.

Även jag är lite förvånad över att så pass många använder Hotmail, och så få använder Gmail. De data jag använt gäller för registreringar från tre år tillbaka i tiden (maj, 2004), vilket nästan exakt sammanfaller med det datum då jag själv började använda Gmail.

Då Nyhetsrubriker.com också ”kräver” att man anger URL:en till den hemsida som nyhetslänkarna kommer att visas på har jag använt en liknande SQL-fråga för att konstatera att flest har registrerat en sida på Geocities, Tripodnet, Fyristorg/Glocalnet, Bredband.net, Brinkster, Angelfire, Swipnet, Chello och Passagen, i fallande ordning.

Statistik är kul – och SQL gör det enkelt att ta fram den.

Comments are closed.