Nyhetssökmotorinfo

Google news intervju:

Do you pay any of the news outlets you index in Google News?

We very much believe that what we do with Google News is fair use. When someone disagrees with that, we’re happy to talk to them and work with them to make sure their content is opted-out of the product.

Google News:

Google News använder rubriker, ingresser och i vissa fall bildmaterial från tidningarna utan att betala några som helst licenspengar. Samtidigt så får dagstidningar ofta så mycket som 25 procent av sin nättrafik från just söktjänster som Google News. Att helt enkelt vägra ge Google tillgång till det upphovsrättsskyddade materialet skulle alltså kunna ställa till det ordentligt för tidningarnas webbstatistik.

Silobreaker pressmeddelande:

Svenskarna bakom företaget Silobreaker lanserar nu sin omvärldsbevakningstjänst i en ny gratisversion. Därmed utmanar de bland annat Google News.

Comments are closed.