Startup

Ny internetbubbla? Nja, kanske inte, men det skrivs, precis som under ”bubbeltiden”, nu en hel del om entreprenörer och internet-startups. Artiklar om startups är alltid spännande att läsa, om inte annat för att själv sitta och försöka bedöm om idén låter bra, eller inte.

Businessweek.com har i dagarna listat Europe’s Young Entrepreneurs 2007 . Listan är full av visionärer med idéer som de och några till tror stenhårt på. På listan finns bland annat svenska Jonas Holmbert som jobbar med sajten Jaycut. Whatsnext har tidigare under våren gjort en intervju med honom. Imponeras man inte av Jaycut (som knappt existerar ännu) så kanske StatCounter imponerar mer. StatCounter startades av en 16-åring, 1999, och lever fortfarande vidare. Att de lyckats få mer än 1.4 miljoner webbsajter att registrera sig är inte illa. Killen bakom finns med på Businessweeks lista.

En anna intressant sajt för att hålla ordning på startup-företag i internetbranchen är StartupSearch.org. Finns det någon version som fokuserar på enbart projekt för den svenska marknaden, eller som startats av svenskar? Det vore kul om någon kan göra en version av en svensk projekt-lista som håll uppdaterad. Det är mycket intressantare att läsa om nya entreprenörer, än att läsa om de som var med förra gången.

Comments are closed.