Frisim med AJAX-flikar

Nu har Frisims startsida uppdaterats med flikar för fyra nyhetskategorier. Ett klick på en flik laddar nyheterna utan att sidan behöver laddas om med hjälp av så kallad AJAX. För att göra det lite enklare så har ramverket JQuery använts. Fördelen med en version där sidan inte behöver laddas om är att du inte förflyttas till toppen av sidan, och att nyhetskartan inte ändrar zoomnivå, när du byter nyhetsflik.

För att det ska fungera som det är tänkt så måste (naturligtvis) Javascript vara aktiverat; är det inte aktiverat fungerar sidan som tidiare och den laddas om vid ett klick på en flik.

Uppdatering: Nu är flik-funktionen uppdaterar att så om du har cookies aktiverat så kommer du tillbaka till samma flik som du lämnade sidan med förra gången. Informationen om flikval bibehålls också vid klick på en nyhetslänk när du sedan går tillbaka till Frisim med hjälp av back/tillbaka-knappen. Att få tillbakaknappen att fungera ihop med AJAX kräver även det en del Javascript-kod. Tack pappa för föslaget.

Comments are closed.