IDG börjar med Twingly

I en artikel på IDG.se skriver IDG att de kommer att följa efter DN och SvD och börja länka tillbaka till bloggar med hjälp av Twingly. Av artikeln framgår inte om det bara gäller delar av IDGs sajter (kanske bara de svenska?) eller som det gäller alla.

Givet att IDG bara var intresserad av att länka tillbaka från sina svenska tidningssajter så hade jag mycket hellre sett att de utformat en ”egen” lösning ihop med Knuff. Gissningsvis hade ett samarbete med Knuff givit mer uppmärksamhet, fler blogglänkar, och bättre statistik, än vad de kan få från Twingly. Det hade också främjat någon form av konkurrens i blogglänkningsanalysvärlden. Det vore ju förödande om Twingly fick monopol på analyser. Då kommer det ju inte att finnas någon som kan ”rätta till” när det lanseras pressreleaser från Twingly med information som visat sig ”diskutabel”.

Men kanske är IDG intresserad av en internationell lösning, och då finns det ju nästan bara Twingly att välja på, även om Technorati gissningsvis kan erbjuda en liknande lösning.

Då IDG.se sedan det senaste bytet av ”content management system” har haft problem med sina community-delar i och med att det inte går att redigera sina kommentarer i deras artiklar kanske Twingly kan ses som ett sätt att slippa åtgärda problemet genom att be läsarna kommenter i sin egen blogg istället.

Comments are closed.