Observer/Cision bloggsöker med Twingly

Dagens media skriver att omvärldsbevakningsföretaget Cision, i Sverige mer känt under sitt tidigare namn Observer, börjar erbjuda bevakning av bloggar med hjälp av sökningar i Primlabs bloggsökmotor Twingly. Primelabs skrev om Cisions intresse redan i början av juli.

Cision bevakade tidigare något hundratal svenska bloggar och utökar nu alltså till flera tiotusentals. Det verkar rimligt att Cisions kunder vill ha bättre bloggbevakning. Det som känns konstigt är att Cision som är ett rejält stort företag nörjer sig med att förlita sig på ett så litet företag som Primelabs. Det hade, ur min synvinkel, varit rimligare att Cision köpt upp hela Primelabs eller till och med att de utvecklat sitt eget system. Jag tycker det verkar som om Cision/Observer har haft idéer om att skapa en egen lösning baserad på sökmotorn Lucene, i alla fall enligt de spår som finns på maillistan för Lucene-intressenter där de sökt hjälp med att indexera en stor mängd artiklar i ett index med sekundsnabb uppdatering. De kanske helt enkelt inte fick ihop något som fungerade tillräckligt snabbt. Kanske är det så behovet blivit akut och att de tänker sig att köra med Twingly fram tills dess att deras eget bloggsök-system är klart?

Comments are closed.