Nyhetsartiklar hos Google News

Sedan i fredags så innehåller den amerikanska versionen av Google News länkar till artiklar som lagras hos Google själva. Artiklarna är nyhetsmaterial som Google köpt in från Associate Press, Canadian Press, Agence France-Presse and The Press Association och innebär att Google inte skickar iväg besökaren till någon annan källa för att läsa nyheten, utan att den visas på Googles egna sajt. Artikelsidorna innehåller förutom hela artikeltexten också en länk tillbaka till Google News och en logga med texten ”Hosted by Google”. För de flesta artklar visas också en lista med relaterade artiklar, och ibland också relaterade bilder. Google visar ingen reklam på sina artikelsidor. Som exempel finns en artikel om Google nya nyhetsartiklar på Canadian Press. I denna artikel nämns också att trafik från Google News stått för 2.2 procent av alla trafik på nyhetssajter (i US?).

För att göra en sökning bland artiklar som återfinns hos Google så kan sökningen begränsas med site:google.com, t.ex. som denna sökning på Google.

Via ResearchBuzz

Uppdaterat: Även IDG.se skriver om detta, men blandar ihop korten en aning.

Comments are closed.