Nyhetsfilter

Efter ytterligare ett antal timmars programmerande så finns det nu en körbar version av en ”uppdaterad Frisim.com”. Bloggen Internetbrus har förhoppningar(?) om att den fungerar som en Mediearkivet-kopia och att den får förbättrad relevanssortering och kategorisering. Tyvärr har den version som nu är körbar inget av detta. Då mina önskemål även för den nya versionen av sajten är att den ska vara relativt självgående och då utgångspunkten fortfarande är att sajten skapas för att öva mina programmerinsfärdigheter (hobby). Det gör att jag kommer att behöva begränsa sökningar till material som finns ”öppet” på nätet. Skillnaden mod ”gamla” Frisim.com just nu är att indexet är bättre upplagt för att sortera sökresultat i datumordning samt att ”sökspindeln” nu bör klarar av att samla in från flera sajten ”samtidigt” (bättre trådning), och att den har grön färg :-)

Som jag skrivit tidigare så har utseendet och funktionerna inspirerats bland annat av utseendet på nyhetssökningen på Sesam.se men också av sajter såsom Knuff.se, Google News Report och Aftonbladets Bloggportalen. Samtidigt försöker jag att få sajtens funktion att bli så olik till exempel feeder.se, blogseek.se, xn.se och andra sajter med MFA- (Made-For-Ads[ense]) liknande upplägg som möjligt.

Utvecklingen har kommit till det stadiet att jag måste stoppa in en massa material i indexet för att jag ska kunna avgöra om det fungerar bra eller inte. Jag har därför satt upp en test-version av sajten på adressen Nyhetsfilter.se. Sajten är inte så publik ännu, men om du skulle vara intresserad av hur den fungerar så delar jag gärna ut ett ”lösenord” för test-sajten. Nyhetsfilter körs hos Amazon EC2-server. Då jag betalar servern per timme(!) så är det inte helt otroligt att sajten är ”mer nere än uppe” då jag troligen kommer att ta ner den under de längre tidsperioder då jag inte arbetar med att utveckla test-sajten.

Comments are closed.